neděle 17. července 2016

Třešňová bublanina

Třešně jsou teď všude!
Tak proč je nevyužít na pečení? :)
Upekla jsem z nich bublaninu a recept je stejný jako zde.

Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka (jogurtu)
2 vejce
130 g másla
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
třešně - množství podle vás

Postup:
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto promícháme nebo rozmixujeme. Třešně umyjeme a vypeckujeme. Plech (formu) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a navrch rozložíme třešně. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Na pečení použijte plech nebo formu o průměru 28 - 30 cm.

Drobenka

Ingredience:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr

Postup:
Vše vložíme do mísy a ručně zpracujeme sypkou hmotu.






Já se jich můžu ujíst. :D 

2 komentáře: