neděle 19. dubna 2015

Jahodová bublanina

Doma jsme měli přebytek jahod a mamka chtěla, abych upekla koláč, ale já se pustila do bublaniny. Tento dezert znáte určitě od své babičky. Je to nadýchaná buchta s ovocem, která se rozplývá v ústech. Její příprava zabere přibližně 10 minut + pečení. Recept je univerzální a dá se snadno obměňovat. Můžete použít jakékoliv ovoce např. rybíz, jahody, třešně, meruňky apod.

Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka (jogurtu)
2 vejce
130 g másla
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
Postup:
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto promícháme nebo rozmixujeme. Jahody umyjeme a rozpůlíme. Plech (formu) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a navrch rozložíme ovoce. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Na pečení použijte plech nebo formu o průměru 28 - 30 cm. 

Drobenka

Ingredience:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr

Postup:
Vše vložíme do mísy a ručně zpracujeme sypkou hmotu.




Žádné komentáře:

Okomentovat