pátek 29. ledna 2016

Buchta se schovaným srdcem

Pomalu se blíží Valentýn a s ním i přemýšlení nad tím, jaký sladký dáreček upečete své drahé polovičce. Minulý rok jsem upekla takovou bábovku se srdcem uvnitř a měla úspěch. Recept jsem našla na stránkách Pečení je radost. Všechny suroviny jsou napsané 2x, jelikož se musí upéct jeden červený korpus, z kterého se vykrojí srdce. Poté se do formy nalije trochu druhého korpusu, rozloží se srdce do řady a nalije se zbytek těsta.

Ingredience:
2x 200 g Hery
2x 200 g cukru
2x 4 vejce
2x 300 g hladké mouky
2x 2 lžičky kypřícího prášku
2x 100 ml mléka
červené potravinářské barvivo
200 g čokolády na polití

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C a vymažeme si dlouhý obdelníkový pečící plech (cca 30 cm). Smícháme dohromady Heru a cukr, přidáme vejce.V jiné misce smícháme mouku, kypřící prášek, špetku soli a vmícháme do směsi spolu s mlékem. Celou směs zbarvíme na světle červenou potravinovým barvivem a vlijeme ji do připravené formy. Pečeme cca 55 minut. Zkusíme, zda je vše dobře propečené pomocí špejle, kterou zapíchneme doprostřed koláče a po vytažení by měla být úplně čistá. Upečený korpus necháme cca 10 minut vychladnout a poté ho vyndáme. Korpus nakrájíme na tenké plátky. Vykrojíme do jednotlivých plátků srdce pomocí vykrajovátka.
Připravíme si podruhé stejnou směs. Vlijeme malé množství těsta na dno formy. Naskládáme srdce těsně vedle sebe do řady. Poté přilijeme zbytek těsta. Pečeme přibližně 50 minut v předehřáté formě. Upečené těsto necháme opět vychladnout.
Na čokoládovou polevu rozpustíme čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Nalijeme čokoládovou polevu na vychladlou buchtu.

Poznámky: Nepozorností jsem přidala do těsta celou Heru (250 g) místo 200 g a byla krásně vláčná, žádná ,,dusivka''. Výslednou buchtu jsem ještě dozdobila obarveným marcipánem a zbytkem obarveného těsta.




Žádné komentáře:

Okomentovat