neděle 19. července 2015

Tvarohové knedlíky

Asi jsem ostuda, jelikož jsem nikdy nevařila knedlíky. Tak to teď hned napravím a podělím se s vámi o recept na ultra lehké tvarohové knedlíky. Ovoce si vyberte podle libosti. Já využila konečně české meruňky a jahody.

Ingredience:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
špetka soli
180 g polohrubé mouky
12 jahod (meruněk)

Ozdobení
1. verze
50 g kakaa
50 g másla (Já dala margarín)
100 g moučkového cukru

2. verze
vyšlehaná smetana ke šlehání
moučkový cukr

3.verze
nastrouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr

Postup:
Tvaroh rozmícháme s vejcem a špetkou soli. Přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Necháme ho 5 min odpočinout. Mezitím si omyjeme ovoce - jahody, ty ještě odstopkujeme a meruňky, ty můžeme, ale nemusíme odpeckovat. Vál si lehce pomoučíme, aby se těsto nelepilo a vyválíme plát, který si rozdělíme na 12 stejných nebo podobných kousků (čtverců). Vytvarujeme placičku a do ní zabalíme jahodu (meruňku). Dáváme si pozor, aby knedlík nebyl děravý. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu. Vhodíme do ní knedlíky a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu, což odpovídá cca 5 minutám. Knedlíky vyndáme a necháme je okapat. Poté si vybereme jednu z variant, jak hotové knedlíky ozdobíme. 

Poznámky: Z těsta vyjde 12 menších knedlíků.


















Dále nezbývá než vám popřát dobrou chuť. :) 
Jak připravujete knedlíky vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat