neděle 14. června 2015

Mléčné řezy

Často si v obchodě kupuji dobroty od značky Ferrero jako je Kinder Paradiso, Kinder Pingui, Kinder mléčný řez. A právě poslední jmenovaný jsem chtěla již dlouhou dobu vyzkoušet domácí, ve kterém budu přesně vědět, jaké suroviny jsem použila, takže se vyhnu všemožným éčkům“.

Ingredience:
7 vajec
180 g cukru krystal
2 lžíce oleje
210 g polohrubé mouky
3 lžíce holandského kakaa
1 lžička kypřícího prášku

náplň
125 g másla
5 lžic moučkového cukru
2 polotučné tvarohy
1 smetana ke šlehání

Postup:
Vejce vyšleháme do pěny. Vmícháme olej, mouku, cukr, kakao a kypřící prášek. 2 plechy vyložíme pečícím papírem a na každý nalijeme 1/2 těsta, které rozetřeme tak, abychom získali 2 stejné obdelníkové placky. Plechy vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 8minut.               
Potom těsta necháme úplně vychladnout. Připravíme si náplň. Změklé máslo vyšleháme s moučkou, přidáme tvaroh a nakonec přimícháme ušlehanou smetanu. Na jeden plát těsta rozetřeme náplň a vše přiklopíme druhým plátem. Hotové řezy necháme odležet několik hodin v lednici. Poté nakrájíme ostrým nožem na kousky.

Poznámky: Řezy se mohou polít čokoládovou polevou. Těsto po upečení má světlou barvu, ztmavne až po odležení. Pokud budete chtít silnější těsto, tak upečte pouze 1 plech, těsto přepulte, jednu stranu potřete krémem a přiklopte.



Žádné komentáře:

Okomentovat