sobota 6. června 2015

Bublanina s jahodami a rebarborou

Právě teď je období rebarbory a (domácích) jahod. Jak nejchutněji a nejjednodušeji tyto suroviny využít? Buď do koláče a nebo do bublaniny.

Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka (jogurtu)
2 vejce
130 g másla
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
jahody, rebarbora

Postup:
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto promícháme nebo rozmixujeme. Jahody umyjeme a nakrájíme na kousky. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky, které obalíme v cukru. Plech (formu) vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a navrch rozložíme jahody a reveň. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Na pečení použijte plech nebo formu o průměru 28 - 30 cm. Rebarboru můžete nejdříve chvíli povařit. Vždy ji musíte tepelně připravit (vařením, pečením), jelikož syrová není vhodná ke konzumaci.

Drobenka

Ingredience:
70 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr

Postup:
Vše vložíme do mísy a ručně zpracujeme sypkou hmotu.





Žádné komentáře:

Okomentovat