Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka (jogurtu)
2 vejce
130 g másla
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek
jahody, rebarbora
jahody, rebarbora
Postup:
Ve velké míse smícháme všechny suroviny. Těsto promícháme nebo
rozmixujeme. Jahody umyjeme a nakrájíme na kousky. Řapíky rebarbory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky, které obalíme v cukru. Plech (formu) vymažeme máslem a
vysypeme moukou. Vlijeme těsto a navrch rozložíme jahody a reveň. Posypeme
drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Na pečení použijte plech nebo formu o průměru 28 - 30 cm. Rebarboru můžete nejdříve chvíli povařit. Vždy ji musíte tepelně připravit (vařením, pečením), jelikož syrová není vhodná ke konzumaci.
Drobenka
Ingredience:
70 g polohrubé mouky50 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr
Postup:
Vše vložíme do mísy a ručně zpracujeme sypkou hmotu.
Žádné komentáře:
Okomentovat