neděle 2. srpna 2015

Mini pavlova

Po ,,nevydařené'' Pavlově jsem se vrhla na Mini Pavlovy, které se mi povedly. Takže prvotní neúspěch zmizel. Recept vychází z poloviny surovin na velkou Pavlovu. Informace o tomto dezertu najdete zde. Než se vrhnete na pečení, tak byste měli vědět, že je Pavlova opravdu velmi sladká.
Na ozdobu jsem použila paraguayo (plochá broskev), nektarinku, meruňku, kiwi, banán, hrozno, rybíz, maliny, jahody a mátu. Vy použijte cokoliv, co máte rádi. :)

Ingredience:
sněhový korpus
4 bílky
špetka soli
200 g krupicového nebo moučkového cukru
2 lžíce bramborového škrobu (Solamyl) nebo kukuřičného škrobu (Gustin)
2 lžíce vinného bílého octa
náplň, zdobení
400 - 500 ml smetany ke šlehání
(8 lžic moučkového cukru)
ovoce (jahody, borůvky, maliny...) množství záleží na vás

Postup:
Troubu předehřejeme na 150°C a plech vyložíme pečícím papírem. Na ten narýsujeme 10 stejných koleček o průměru 7 cm. Musíme nechat větší rozestupy, korpusy se při pečení trochu roztečou. Papír obrátíme kresbou na plech.
Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh. Do něj postupně zašleháme cukr tak, aby se v hmotě rozpustil. Do tuhého a lesklého sněhu přidáme škrob a vinný ocet, dobře prošleháme. Připravený korpus rozdělíme na plech do narýsovaných kol. Pomocí lžíce nebo stěrky je lehce rozetřeme.
Než vložíme těsto do trouby, tak snížíme teplotu na 120°C. Pečeme tak dlouho, dokud povrch lehce nezrůžoví. Vnitřek musí zůstat vláčný. Trouba by se během pečení neměla otvírat. Po upečení necháme Pavlovy vychladnout ve vypnuté troubě.
Vyšleháme smetanu (s cukrem). Potřeme jí vychladlé korpusy a zdobíme ovocem. Podáváme hned jinak hrozí, že se Pavlova rozpadne pod tíhou šlehačky a ovoce. (Již během focení se mi některé rozpadly.)

Poznámky: Recept vyjde na cca 10 kusů.












Žádné komentáře:

Okomentovat