sobota 8. srpna 2015

Osvěžující nápoj

K létu neodmyslitelně patří svěží drink, tak si pojďme nějaký vytvořit. Snad do všech letních nápojů se přidává čerstvá máta a citrón, což uvidíte i v těchto. 

Mojito
Ingredience:
šťáva z půlky limetky
šťáva z půlky citrónu 
minerální voda na dolití skleničky
pár lístků máty
pár kostek ledu
třtinový cukr dle chuti (2 lžičky)
můžete přidat: bílý rum, plátky limetky a citrónu

Postup:
Do skleničky vsypeme třtinový cukr. Přilijeme šťávu z limetky, citrónu. Mátu opláchneme a rozdrtíme v hmoždíři. Pár snítků necháme vcelku. 



Melounový nápoj
Ingredience:
1 kg vodního melounu
(4 pomeranče)
2 limetky nebo 1 citrón a 1 limetka
čerstvá máta
led

Postup:
Meloun oloupeme a červenou dužinu nakrájíme na kousky. Ty propasírujeme přes síto, přidáme vymačkanou šťávu z limetky (citrónu, pomeranče). Mátu opláchneme a rozdrtíme v hmoždíři. Pár snítků necháme vcelku. Přidáme mátu, vše promícháme a necháme chvíli odležet v lednici. Před podáváním můžeme drink vylepšit ledem.




Malinový nápoj
Ingredience:
500 g malin (může jich být klidně méně - 100 g)
2 lžíce krupicového cukru rozpuštěného ve 4 lžících teplé vody
šťáva z půlky citrónu
sodovka nebo minerální voda na dolití
pár lístků máty

Postup:
Maliny promixujeme s cukrem, citrónovou šťávou. Mátu opláchneme a rozdrtíme v hmoždíři. Dolijeme sodovkou, podáváme ozdobené mraženými malinami nebo s kostkami ledu. 






Jaké nápoje v létě vyhledáváte?

3 komentáře:

  1. Všechny vypadají dobře! Byla jsem překvapená, že v kavárně, kam občas chodím na nealko mojito, dávají místo alkoholu jablečný džus. Právě u mě na FOODblogu probíhá Summer GiveAway o dva velké oleje společnosti Bohemia Olej. Budu ráda, když se zúčastníš! Corculum♥ Oleje se do kuchyně vždycky hodí. :) Měj se krásně! Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jablečný džus? To zní zajímavě, určitě vyzkouším. Mrknu se na tu GiveAway, děkuju za informaci. :)

      Vymazat
  2. Bez Mojita by léto nemohlo být :-) . Také si dělám domácí a je vynikající. Vyhovuje mi, že si ho udělám přesně podle chuti :-) . Už se těším, až bude zase léto. Dávám si ho buďto venku u bazénu, nebo doma kde máme klimatizaci ze Vzdušínu. Záleží, jakou mám zrovna náladu na teplo :-) .

    OdpovědětVymazat