Pokud se nechcete dělat s kynutým těstem, tak vyzkoušejte tvarohové knedlíky, které jsou v mžiku hotové.
Ingredience:
500 g polohrubé mouky
2 lžičky cukru (krystal, moučka)
1 sušené droždí v sáčku nebo 1 kostička čerstvého
špetka soli
250 ml vlažného mléka
2 vejce
15 švestek
Ozdobení
1.verze
vyšlehaná smetana ke šlehání
moučkový cukr
skořice
2. verze
kakao
másla
moučkový cukr
Postup:
V misce promícháme mouku se solí, uděláme důlek, přidáme cukr, kvasnice, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce, zpracujeme a necháme kynout přibližně 30 minut. Po nakynutí těsto opět propracujeme a necháme nakynout.
Polévkovou lžící děláme hromádky, které v ruce roztáhneme a doprostřed vložíme švestku, vytvoříme knedlíky a necháme je ještě chvilinku nakynout na vále. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu na knedlíky. Vaříme po dobu 8 minut. Hotové vyndaváme opatrně z hrnce do cedítka. Propícháme je vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se. Polijeme je vyšlehanou smetanou, posypeme cukrem, skořicí a podáváme.
Poznámky: Z těsta vyjde 15 větších knedlíků.
Babička jako divák a poradce sleduje tvoření knedlíků
Všechny suroviny
Sušené a čerstvé droždí (vyberte jedno z nich)
Znáte ještě takovéto kuchyňské váhy? Já používám pouze digitální, které váží přesně, těmto starším moc nevěřím. :D
Těsto před vykynutím
Těsto po vykynutí
Znovu propracované těsto
Tvoření knedlíků
Vytvarované knedlíky
Před vařením
Během vaření
Uvařené v cedítku
Připravené k podávání
Dali byste si?
Chutnají vám švestkové knedlíky nebo volíte jiné?
Meruňkové nebo třeba jahodové?
Žádné komentáře:
Okomentovat