Recept jsem si trošku upravila podle sebe. Např. místo obyčejné cibule jsem použila červenou, ochutila jsem polévku provensálskými bylinkami a majoránkou, přidala jsem o 50 gramů více protlaku a navíc i čestvá nakrájená rajčátka, místo 500ml vody jsem polévku podlila jen půlkou a bazalku jsem vyměnila za koriandr. Recept byl původně na 4 porce, ale mě z toho vyšly jen dvě. :)
Ingredience: ( 4 porce)
1 středně veliká cibule
2 stroužky česneku
olivový olej
140g rajčatového protlaku
390 g Podravka - krájené rajčata s bazalkou a oregánem
sůl, pepř, třtinový cukr
zakysaná smetana
parmezán
bazalka na ozdobení
Postup:
Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčatový protlak a krájená rajčata. Ochutíme solí, pepřem a třtinovým cukrem. Chvíli povaříme. Podlijeme asi 500 ml vody, promícháme a necháme znovu povařit. Servírujeme se zakysanou smetanou, parmezánem, ozdobené lístky bazalky.
Žádné komentáře:
Okomentovat