neděle 22. března 2015

Lotus sušenky

Určitě všichni znáte značku Lotus a jejich tolik oblíbené karamelové sušenky. Nejenom, že jsou výborné k šálku kávy, ale jde z nich vytvořit chutný Cheesecake. Mám pro vás zdravější verzi z tvarohu, ale určitě půjde upéct i třeba z mascarpone. V receptech vycházím ze základních surovin a postupu, pozměňuji akorát ovoce navrchu.

Tvarohový Cheesecake s malinami

Ingredience:  
sušenkový základ
250 g Lotus sušenek
trochu mléka
tvarohová náplň
3 vaničky odtučněného tvarohu
3 vejce
5 - 10 lžic třtinového cukru (přesné množství dle chuti)
rozvařené maliny
125 g čerstvých malin
třtinový cukr  

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
2. Rozemeleme si sušenky v mixéru nebo v pytlíčku válečkem. Naředíme mlékem, tak aby vznikla hutná hmota. 
3. Formu vyloženou pečícím papírem vyplníme sušenkovou hmotou. Dáme péct 10 minut na 180°C.
4. Maliny povaříme s cukrem, dokud nevznikne omáčka.
5. V míse smícháme 3 tvarohy, 3 vejce a cukr. Náplň a maliny vlijeme na vychladlý korpus a dáme péct cca 50 minut na 150°C.
6. Hotový necháme vychladnout a dáme chladit do lednice. 

Poznámky:  Formu jsem použila o průměru 25, 5 cm. Nejchutnější je další den. Recept jsem poupravila od Cristineor z Instagramu.


Tvarohový Cheesecake s jahodami a borůvkami

Ingredience:  
sušenkový základ
250 g Lotus sušenek
trochu mléka
tvarohová náplň
3 vaničky odtučněného tvarohu
3 vejce
5 - 10 lžic třtinového cukru (přesné množství dle chuti)
rozvařené jahody a borůvky
cca 100 g borůvek
100 g jahod
třtinový cukr  

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
2. Rozemeleme si sušenky v mixéru nebo v pytlíčku válečkem. Naředíme mlékem, tak aby vznikla hutná hmota. 
3. Formu vyloženou pečícím papírem vyplníme sušenkovou hmotou. Dáme péct 10 minut na 180°C.
4. Jahody a borůvky povaříme s cukrem, dokud nevznikne omáčka.
5. V míse smícháme 3 tvarohy, 3 vejce a cukr. Náplň a rozvařené ovoce vlijeme na vychladlý korpus a dáme péct cca 50 minut na 150°C.
6. Hotový necháme vychladnout a dáme chladit do lednice. 

Poznámky:  Formu jsem použila o průměru 25, 5 cm. Nejchutnější je další den. Recept jsem poupravila od Cristineor z Instagramu.



Tvarohový Cheesecake s jablky

Ingredience:  
sušenkový základ
250 g Lotus sušenek
trochu mléka
tvarohová náplň
3 vaničky odtučněného tvarohu
3 vejce
5 - 10 lžic třtinového cukru (přesné množství dle chuti)
jablečné pyré
4 - 5 jablek
rozinky
třtinový cukr  

Postup:
1. Předehřejeme si troubu na 180°C.
2. Rozemeleme si sušenky v mixéru nebo v pytlíčku válečkem. Naředíme mlékem, tak aby vznikla hutná hmota. 
3. Formu vyloženou pečícím papírem vyplníme sušenkovou hmotou. Dáme péct 10 minut na 180°C.
4.Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je vařit do hrnce spolu s rozinkami a cukrem.
5. V míse smícháme 3 tvarohy, 3 vejce a cukr. Náplň a jablečné pyré vlijeme na vychladlý korpus a dáme péct cca 50 minut na 150°C.
6. Hotový necháme vychladnout a dáme chladit do lednice.  

Poznámky:  Formu jsem použila o průměru 25, 5 cm. Nejchutnější je další den. Recept jsem poupravila od Cristineor z Instagramu.


Pomazánka Lotus Classic

Vyzkoušela jsem Lotus pomazánku Smooth a můžu ji jen doporučit. Pokud milujete sušenky, tak jako já, tak ji musíte mít. Chutná jako rozmixované Lotusky a je vážně výborná. Krásně se roztírá na chleba. Můžete ji používat i třeba na lívance, palačinky, dezerty nebo na toust. Vhodná je pro vegeteriány a vegany. Je hodně sladká, takže to s ní nepřehánějte. 

Já jsem si ji namazala na celozrnný chléb, jahůdky a pochutnala jsem si.



2 komentáře: