sobota 28. března 2015

Domácí sýrové bulky

Zkoušeli jste někdy upéct sýrové bulky? Pokud vám nevadí čekání na kynutí, tak šup do kuchyně. Jsou rozhodně lepší než kupované a navrch si dáte sýru, kolik jen chcete. Mám pro vás 2 verze - celozrnné a obyčejné. Je jen na vás, které vyzkoušíte. Nejchutnější jsou ještě teplé.

Ingredience:
2 a 1/4 hrnku hladké mouky
1 balíček sušeného droždí (čerstvé droždí)
lžičku soli
lžičku cukru
250 ml vody
plátkový sýr (dle chuti, já dala Madeland)
Postup:
Smícháme v míse všechny suché ingredience, poté přilijeme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout pod utěrkou (nechte nejlépe u topení). Vytvarujeme bochánky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem na 20 minut kynout. Navrch každé bulky položíme plátek sýru. Pečeme 20 minut na 200°C. 

Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Ingredience vyjdou na 6 větších bulek. Pokud se těsto lepí, tak přidejte více mouky.


Celozrnné

Ingredience:
2, 5 hrnku celozrnné mouky
1 balíček sušeného droždí (čerstvé droždí)
lžičku soli
lžičku cukru
250 ml vody
plátkový sýr (dle chuti, já dala Madeland)
Postup:
Smícháme v míse všechny suché ingredience, poté přilijeme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout pod utěrkou (nechte nejlépe u topení). Vytvarujeme bochánky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem na 20 minut kynout. Navrch každé bulky položíme plátek sýru. Pečeme 20 minut na 200°C. 


Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Ingredience vyjdou na 6 větších bulek. Pokud se těsto lepí, tak přidejte více mouky.

Žádné komentáře:

Okomentovat