Ingredience:
2 a 1/4 hrnku hladké mouky
1 balíček sušeného droždí (čerstvé droždí)
lžičku soli
lžičku cukru
250 ml vody
plátkový sýr (dle chuti, já dala Madeland)
Postup:
Smícháme v míse všechny suché ingredience, poté přilijeme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout pod utěrkou (nechte nejlépe u topení). Vytvarujeme bochánky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem na 20 minut kynout. Navrch každé bulky položíme plátek sýru. Pečeme 20 minut na 200°C.
Poznámky: Hrníček používám o objemu 250 ml. Ingredience vyjdou na 6 větších bulek. Pokud se těsto lepí, tak přidejte více mouky.
Celozrnné
Ingredience:
2, 5 hrnku celozrnné mouky
1 balíček sušeného droždí (čerstvé droždí)
lžičku soli
lžičku cukru
250 ml vody
plátkový sýr (dle chuti, já dala Madeland)
Postup:
Smícháme v míse všechny suché ingredience,
poté přilijeme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu vykynout
pod utěrkou (nechte nejlépe u topení). Vytvarujeme bochánky a dáme je na
plech vyložený pečícím papírem na 20 minut kynout. Navrch každé bulky
položíme plátek sýru. Pečeme 20 minut na 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat