středa 6. května 2015

Raffaello dort

Kokos a Raffaello? To je láska na první ochutnání (pohled). Tento dort jsem upekla při příležitosti narozenin mého bratra. Byl velmi spokojený a dort si pochvaloval.

Ingredience:

Těsto
5 vajec
150 g cukru moučky
100 g polohrubé mouky
kypřící prášek
50 ml horké vody
Krém
3 smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády 
200 g kokosu
Postup:
Cukr vyšleháme se žloutky, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a horkou vodu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který přimícháme do těsta. Korpus dáme péct do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 150°C, dokud těsto nemá zlatavou barvu. 
Na krém vlijeme 2 smetany do hrnce, zahřejeme je, ale nevaříme. Čokoládu nalámeme na kousky a přihodíme ji do hrnce. Mícháme mimo plamen, dokud se čokoláda nerozpustí. Krém necháme vychladnout přes noc. 
Další den přeřízneme korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. Ty 2/3 korpusu rozdrolíme. Smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém a přidáme do rozdrobeného korpusu spolu s 160 g kokosu. Na 1/3 navrstvíme vzniklý krém, zarovnáme, vyšleháme poslední šlehačku, opět navrstvíme a zarovnáme a posypeme zbylým kokosem (40 g). 
Dort zdobíme Raffaello kuličkami a malinami nebo čímkoliv jiným, fantazii se meze nekladou. 

Poznámky: Použila jsem formu o průměru 25,5 cm. Dort skladujte v lednici a podávejte ho až další den, bude odleželý a chutnější. Recept mám z mimibazaru


Žádné komentáře:

Okomentovat